Місячник благоустрою міста

В рамках місячника благоустрою міста та Всесвітнього дня Землі з 20 березня 2019 року в ДНЗ № 24 "Ластівка" педагогами були проведені різні форми роботи з малятами всіх вікових груп, а саме спостереження у природі, дослідницько-пошукова робота, виставки, тематичні заняття тощо.

"Природа стає могутнім виховним чинником лише тоді, коли маленька людина після 3-4 років навчання у школі з подивом приходить до думки: світ навколо мене став багатшим, гарнішим, і ця зміна світу - моя праця. Це я." (В.Сухомлинський)

Природа своєю різноманітністю привертає увагу дітей уже в дошкільному віці, тому завданням  педагогів є реалізація успішного екологічного виховання дошкільників.Тому спільна діяльність дорослого з дитиною сприяють збільшенню інформації в дітей про світ природи, поглибленню їхніх знань.  

Впродовж першого тижня місячника були проведені такі заходи: 

-виставка матеріалів екологічного спрямування до дня Довкілля;

-виставка дитячої творчості "Бережіть природу, отримаєш від неї нагороду";

-бесіди за картинами "Добрі справи навесні" тощо.

Другий тиждень місячника включав проведення тематичних занять з малювання та аплікації з використанням нетрадиційних технік, було проведено оновлення екологічно-розвивального середовища груп.Слід також відмітити участь дітей у підготовці городів до посадки овочів, посадці кущів бузка, сосен та квітів.

Протягом третього тижня місячника з дітьми були проведені бесіди за картинами «Охорона навколишнього середовища», «Небезпечні рослини», «Потреби рослин. Бережіть природу!», «Добрі справи навесні"; дидактичні ігри «Де чий плід?», «З якого дерева листочок?», «Що зайве?», «Утвори цікаву доріжку…», «Вгадай та назви (квіти)»; тематичні заняття з природного довкілля «Дерева,кущі, квіти нашого краю», «Цей цікавий рослинний світ»; читання творів екологічного спрямування («Пролісок» К.Перелісної,«Збережімо деревце в долині…»М.Сингаївський).